Nieuws

 • Activiteiten in samenwerking met Stichting AanZet

  Klik op de onderstaande links om de posters te bekijken. Ark Ik en mijn kind Ark Peuterlab Ark Taalles Poster_LiftjeLeven_Ark  

  Lees verder…
 • Nieuwsbrief Stichting AanZet

  Stichting AanZet organiseert op de locatie aan de Baarnhoeve verschillende activiteiten. In de onderstaande nieuwsbrief vindt u een overzicht.  AanZet nieuwsbrief september 2019

  Lees verder…
 • Foto’s laatste schooldag 2018-2019

  Foto’s van de laatste schooldag van 2018-2019, met verschillende workshops en activiteiten, zoals het bespelen van de djembé, touwtrekken en estafette onder leiding van meester Rob van G., zang- en muziekles van Roosje, danslessen voor de kleinsten en het zogenaamde capuera, een Braziliaanse vechtkunst. 

  Foto’s: Rob P. © IKC De Ark 2019

  Lees verder…
 • Laatste computerlessen groepen 3

  De laatste computerlessen van meester Rob van dit schooljaar zitten er zo’n beetje op. Omdat de leerlingen zo goed hebben gewerkt, mochten ze de laatste les een spelletje voor zichzelf doen. Er werden huizen gebouwd, Pacman met optelsommetjes gespeeld, kleurplaten ingekleurd enz. Zelfs de meester tekende een huis!

  Lees verder…
 • Ontdek-je-plekje in de ontdektuin

  De ontdektuin in de patio van ons hoofdgebouw begint al aardig wat vruchten af te werpen. Zo groeien er appels, aalbessen, druiven en zelfs vijgen! Ook is er een fraaie vlinderstruik. We hebben ook aardbeienplanten, maar de aardbeien zelf zijn al verdwenen. Foto’s: 09-07-2019 (RP).

  Lees verder…
 • Nieuw: moestuintje Baarnhoeve

  Op de Baarnhoeve zijn de kleutergroepen begonnen aan hun eigen moestuintje. Er is onder andere sla, maïs en courgette gepoot. Nu nog hopen dat het goed wil blijven groeien!

  Lees verder…
 • Thema kleutergroepen

  De kleuters hebben de afgelopen periode gewerkt aan het thema “Ai, ai kapitein!”. Onze klassen zijn omgedoopt tot havens, eilanden en zelfs zijn er al hele boten gesignaleerd. Zo wordt er al spelende veel geleerd. Het thema werd geopend met een schoolreisje naar Rotterdam. Met de bus gingen we richting de Spido voor een haventoer en naar het Maritiem Museum …

  Lees verder…
 • Fotografielessen BSO

  De afgelopen zes weken hebben de kinderen van de BSO fotografielessen gekregen van Esmee Poldervaart. Zo hebben zij bijvoorbeeld geleerd om emoties vast te leggen, abstracte foto’s te maken, foto’s in perspectief te maken en beweging te fotograferen. Ook hebben zij leren rekening te houden met het licht, standpunt en of je een foto maakt van alleen de details of …

  Lees verder…
 • Foto’s Arkdag 2019 Stadsgehoorzaal

  Een impressie van de Arkdag 2019 met dansvoorstellingen door de groepen 1-4 en 5-8. We kijken terug op een fantastische Arkdag! Foto’s: Susan B. en Rob P. Groepen 1-4:

    Groepen 5-8:

  Lees verder…
 • Foto’s voetbaltoernooi

  De groepen 5 en 6 deden in maart mee aan een schoolvoetbaltoernooi, georganiseerd bij VV Zwaluwen. Geen hoofdprijs, wel veel plezier!

  Lees verder…