Stilte naast de stad

Om kinderen kennis te laten maken met het boerenleven, organiseert de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert in samenwerking met de Nederlandse Zuivelstichting en de natuur- en milieueducatiecentra van Delft, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis (NME) de les ‘Stilte naast de Stad’.

De groepen 7a en 7b gingen dinsdag 27 en woensdag 28 maart op bezoek bij het bedrijf van boer Aad Rodenburg, Hoeve Vrijlust aan de Woudweg bij Schiedam, op steenworp afstand van de verlengde snelweg A4. De leerlingen kregen een ontvangst in een van de stallen, waar boer Rodenburg uitlegde dat de leerlingen in groepjes een parcours met opdrachten mochten aflopen. Vervolgens gingen we de onderdelen één voor één af voor een korte uitleg met de bedoeling van de opdracht. Ieder groepje (met begeleider) kreeg een opdrachtenboekje mee om in te vullen. Per onderdeel was er tien minuten tijd gereserveerd. Na iedere ronde blies de boer op een fluitje, waarna werd gewisseld van onderdeel. Na twee ronden volgde er een drink- en eetpauze. De leerlingen vermaakten zich tussendoor prima met de op de boerderij aanwezige honden en katten. Als klap op de vuurpijl mochten een paar kinderen een pasgeboren lammetje de fles geven. Het beestje liet zich daarna gewillig aaien en knuffelen.

Wij bedanken boer Aad Rodenburg voor de interessante les, de koffie/thee, de enthousiaste ontvangst en de gezellige ochtend(en)!

Overigens is deze boerderij te bezoeken op Tweede Pinksterdag (maandag 21 mei) van 10.00 uur tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op:

www.campina.nl/over-campina/evenementen/boerderijdagen

Groep 7a:

Groep 7b: