Thema kleutergroepen

De kleuters hebben de afgelopen periode gewerkt aan het thema “Ai, ai kapitein!”.

Onze klassen zijn omgedoopt tot havens, eilanden en zelfs zijn er al hele boten gesignaleerd.
Zo wordt er al spelende veel geleerd. Het thema werd geopend met een schoolreisje naar Rotterdam. Met de bus gingen we richting de Spido voor een haventoer en naar het Maritiem Museum voor een bezoekje aan Professor Plons. Wat was het mooi weer. Dat deed ons humeur nog beter worden. We konden dus lekker in het zonnetje buiten spelen en ontdekken. Helaas moesten we van de meester en de juffen op de Spidoboot binnen blijven zitten. Daar hebben we de Havenbingo gespeeld. Tijdens de woordenschatlessen hebben wij de woorden van de bingo al geleerd. 
Dus toen we de alles in het echt voorbij zagen komen, konden we het snel aankruisen. 

In het museum hebben we kunnen leren hoe het werkt in de Rotterdamse haven. Zelfs mochten we brandjes blussen. Het leukste was nog dat we na afloop nog een ticket kregen, zodat we nog eens gratis terug mogen komen in het museum. We hebben echt genoten en bedanken alle hulpouders die met ons mee zijn gegaan op dit spannende avontuur. 

In de klas zijn we ook een piratenschat aan het maken. Het blijkt dat de schatkist van de piraat helemaal leeg is. We maken allemaal sieraden, zodat de piraat weer wat gelukkiger wordt.
Per klas kunnen de beeldende vorming activiteiten iets verschillen. Voor meer informatie kunt u bij de juf of meester terecht. Op vrijdag 7 juni kwam een moeder in alle kleuterklassen om te vertellen over haar ervaringen als schippersdochter.
Op deze manier hebben we het thema over de haven afgesloten.