Ouderportaal

Textiel eruit, groen erin!

Textiel eruit, groen erin!

Op het schoolplein van zowel de Lissabonweg als de Baarnhoeve staat een textielinzamel-container. Door textielinzameling te combineren met het vergroenen van schoolpleinen creëren we een unieke mogelijkheid voor het kindcentrum om zonder eigen investering toch te vergroenen. Denk aan het vergroenen van onze schoolpleinen, maar ook de binnentuin op de Lissabonweg kunnen we hiermee verfraaien.

De containers worden iedere twee weken standaard geleegd. Textiel dat gerecycled wordt, wordt gesorteerd op samenstelling, zodat er weer een grondstof van gemaakt kan worden en kan worden ingezet voor het ontwikkelen van nieuwe producten, zoals poetslappen gemaakt van een gescheurd T-shirt.

Wat mag er precies in de textielcontainer?
Riemen, rokken, schoenen (per paar samengevoegd), servetten, sjaals, sokken, stropdassen, tafellakens, tassen, truien, T-shirts, beddengoed, broeken, dekbedovertrekken, dekens, gordijnen, handdoeken, hemden, vesten, vitrage, washandjes, woontextiel, jassen, jurken, knuffels (schoon), kousen, kussenslopen, lakens, onderkleding, petten, pyjama’s, zwemkleding, theedoeken.

Wij vragen u vriendelijk het textiel in een afgesloten zak in de container(s) te werpen.  

LET OP! Er mag geen textiel in de container gedeponeerd worden waar olie- en/of verfvlekken opzitten. Ook zijn matrassen, dekbedden en kussens niet welkom. Bij de gemeente kunt u terecht voor het weggooien van deze spullen.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan eens een kijkje op: www.textieleruitgroenerin.nl

Verzamel dus volop oud textiel en steun dit prachtige project! 

Met vriendelijke groet, 

Het vergroeningsteam.