Ouderportaal

Wat maakt ons Uniek?

Wat maakt ons Uniek?


IKC De Ark: Omdat leren een kunst is!


Omdat het leren van rekenen, taal en lezen juist zo’n kunst is, besteden we ook veel aandacht aan cultuuronderwijs op allerlei manieren. Zo leren onze leerlingen dat talenten voor verschillende vakken zijn te ontdekken en ontwikkelen. Hoe doen we dat op De Ark?

Vlaardingse Schatten
Naast de lessen muziek en beeldende vorming door de leerkrachten in de klas volgen we ook het programma van de Vlaardingse Schatten van KADE40, met daarin bezoekjes aan de culturele instellingen, danslessen voor groep 1 en 2, dramalessen voor groep 3 t/m 6 en dit jaar voor het eerst mediakunstlessen in groep 7 en 8. Deze lessen worden gegeven door vakdocenten.

Kunstblokken
Twee keer per jaar doen we ‘de Kunstblokken’. De kinderen maken hierbij een keuze om vier weken lang een uur bezig te zijn met allerlei kunstzinnige en technische activiteiten: solderen, hout bewerken, drama, schilderen, aan de slag met textiel en nog veel meer. De kinderen kijken er altijd heel erg naar uit. De kunstblokken worden tijdens de laatste les afgesloten met een presentatie.
Op deze manier laten de kinderen hun product of juist hun proces zien aan de andere kinderen. Waar het ene kind dit heel spannend vindt en hiermee leert omgaan, zien we het andere kind opbloeien tijdens het presenteren. De groepen 3, 4 en 5 worden hierbij gemixt, net als groepen 6, 7 en 8.

Bewegingsonderwijs en dans.
We vinden het belangrijk dat de kinderen genoeg in beweging zijn, daarom bieden wij de kinderen van IKC De Ark:
  • In de peutergroepen, groep 1 en 2 dagelijks spel- en gymlessen in het speellokaal of op het peuter/ kleuterplein.
  • De groepen van de basisschool twee per week gymnastiek door de vakleerkracht. Iedere dinsdag wordt een gymnastiekles verzorgd door een docent van ViB. 
  • Tijdsblokken waarin dans, drama en muzieklessen worden gegeven.
  • Groep 5 éénmaal per week zwemles in Zwembad De Kulk tijdens het eerste halfjaar.
  • Groep 4 éénmaal per week zwemles Zwembad De Kulk tijdens het tweede halfjaar.
Hieronder kunt u een filmpje bekijken over het kunst- en cultuuraanbod binnen IKC De Ark. Klik op de link: https://youtu.be/BW9JuozQg8U