Ouderportaal

De eerste dagen in groep 6a

De eerste dagen in groep 6a

De allereerste dagen..... voor sommigen toch best wel spannend.

Natuurlijk kennen de kinderen elkaar al. Tòch is een nieuw schooljaar een frisse start, met nieuwe kansen voor iedereen. Een ander lokaal, een ander plekje. Lekker lange vakantie achter de rug. Weer opstarten.... nieuwe regels, oude regels, weer een jaartje ouder, nieuwe leerstof. En natuurlijk een "nieuwe" leerkracht. 

Maandag tot en met donderdag: juf Anne, op de vrijdagen juf Sabine. Ook kwam onze stagemeester zichzelf voorstellen: Meester Memo. Hij geeft op dinsdag en woensdag ook les in groep 6a. In een rustig tempo zijn we opgestart. In de komende periode noemen we de "gouden weken". De startweken op school zijn ongelooflijk belangrijk voor de groepsvorming.  

We hebben in de eerste week al een leesboek uit de bibliotheek gekozen. Rustig aan zijn we gestart met taal, lezen, rekenen en spelling. De eerste les van aardrijkskunde hebben we ook al gehad. Dan op dinsdagen huiswerk mee...... op maandag alweer inleveren. 

Fijn dat (bijna) alle kinderen mee konden doen aan de gymlessen. Bij dans hebben de leerlingen inmiddels kennis gemaakt met een nieuwe dansdocente. Het was een superleuke les! 

Tijdens de eerste gymles trokken alle leerlingen een (willekeurige) speelkaart, renden vervolgens door de zaal, moesten ze elkaar aantikken, de kaart ruilen en na een paar keer elkaar opzoeken en iets over zichzelf vertellen. Aan het einde waren er groepjes van..... vier!

Heerlijk om weer met een leuke groep het nieuwe schooljaar in te luiden!