Ouderportaal

De eerste week in groep 1b/2b

De eerste week in groep 1b/2b

De eerste week is voorbijgevlogen. Wat hebben we het naar ons zin gehad. We zijn begonnen met 21 leerlingen in de klas. We zullen uiteindelijk met vijfentwintig Beren in de groep zitten. Onze groep is namelijk de Berengroep (1/2B).

De week begon heerlijk, want de meester kon uit de tuin een grote komkommer halen. Die hebben we zelf voor de vakantie in de tuin gezet. Helaas was er maar één over, de rest is opgegeten door de slakken. Ook zijn er nog een paar tomaatjes. Die mochten we ook proeven.

In de klas hebben we diverse spelletjes gedaan om elkaar te leren kennen. Bijvoorbeeld met een ballon. De meester heeft van iedereen een foto gemaakt. Die werd op het scherm getoond. Als je jezelf herkende moest je snel zeggen: "Ik heet (naam).... en mocht je de ballon vangen die de meester had gegooid. We hebben genoten. Ook hebben we onze eigen stoel gemaakt. We hebben een beertje mogen kleuren en daarna is deze met onze groepskleur en naam op de stoel geplakt. 

Ook hebben we mogen experimenteren met primaire kleuren. Welke kleuren kunnen we daarvan maken? We hebben beertjes geverfd. De beren zijn met onze foto rondom de klok gehangen. Die blijft daar het hele jaar hangen. Het ziet er gezellig uit.

Op donderdag is de dansles weer begonnen. Juf Kirsten heeft met ons de vakantie-ervaringen weer beleefd. Later die dag kregen we als verrassing een ijsje, zodat we als een raket het nieuwe jaar in konden. Die hebben we buiten opgegeten. Heerlijk!!