Ouderportaal

De huiswerkklas

De huiswerkklas

Huiswerkklas van De Ark
Op De Ark bieden we huiswerkbegeleiding aan om leerlingen te ondersteunen bij het leren leren. We creëren een rustige en gestructureerde omgeving, zodat leerlingen zich goed kunnen concentreren en de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Deze begeleiding is speciaal gericht op leerlingen van groep 6, 7 en 8 en helpt hen bij het automatiseren van leerstof, het maken van werkstukken en het voorbereiden van presentaties.

Tijdens de huiswerkbegeleiding maken leerlingen ongeveer driekwart van hun huiswerk in de huiswerkklas en een kwart van het huiswerk maken zij thuis. Samen met de leerlingen maken we, met behulp van hun agenda, een duidelijke planning: wanneer moet het huiswerk worden ingeleverd en wanneer ga je het thuis afmaken?

Daarnaast helpen we leerlingen om effectieve leertechnieken te ontwikkelen voor toetsen. Hoe leer je de woordjes voor Engels? Hoe onthoud je alles van topo? En hoe leer je de samenvattingen van Blink? Met deze begeleiding zorgen we ervoor dat leerlingen hun huiswerk effectief en zelfstandig kunnen maken en zich goed kunnen voorbereiden op toetsen.