Ouderportaal

De laatste week voor de zomervakantie in groep 2b

De laatste week voor de zomervakantie in groep 2b

De laatste volle week voor de vakantie. We merken wel dat het een lang schooljaar is geweest. We beginnen een beetje moe te worden en zijn toe aan vakantie. 

We gaan deze week een afscheidscadeau voor juf Zoë maken. De meester heeft een soort vriendenboekjeblad gemaakt en daar kunnen we op tekenen (juf Zoë en jezelf). Ook kunnen we aangeven wat we leuk vonden om met haar te doen. Thuis mogen we ook een tekening maken. Zo kan de juf later goed aan ons terug denken. Volgende week woensdag is ze voor het laatst. Deze week is juf Sanne in de klas. Juf Sanne zit op de St.-Jozefmavo en komt haar maatschappelijke stage bij ons lopen. Het was erg gezellig met haar. Ze was lief voor ons en ze heeft ons goed geholpen.

Met rekenen hebben we tangram gedaan. Doel was om kunstvormen te kunnen spiegelen. We moesten het eerst met tangram neerleggen. Daarna mocht iemand anders het namaken. Als dat was gelukt mochten we het met water en losgeweekte wc-rollen gaan doen. Dat vonden we helemaal leuk. De mooiste creaties werden gemaakt.

Ook hebben we de rekenlessen "Alles op de foto" en "De verrekijker" gedaan. Doelen zijn; het innemen van een standpunt en het gebruiken van de begrippen: meer, minder, recht vooruit, dichterbij, verderaf. Het verwoorden wat je wel of niet kunt zien. De meester had een wc-rol voor ons en een keukenrol. Waar konden we meer mee zien of juist minder? We vinden het leuk om hiermee te experimenteren.