Ouderportaal

Een nieuw thema: "Wie woont er in mijn tuin?" Groep 1b

Een nieuw thema: "Wie woont er in mijn tuin?" Groep 1b

Na een heerlijk weekje vakantie mochten we weer naar school. Het fijne was dat het zonnetje was gaan schijnen en we zelfs soms zonder jas buiten konden spelen. Gelukkig weet de meester nu ook hoe we de deur van de gymzaal kunnen openen, dus wordt er elke dinsdag gegymd.

Met het begin van het lenteweer zijn we ook met het lentethema begonnen: "Wie woont er in mijn tuin?!". Het prentenboek "Rupsje Nooitgenoeg" staat centraal en daar zullen we over gaan werken. Zo heeft de meester een rups met getallen gemaakt en daar moeten we met een knijper de juiste dobbelsteenstippen bij zoeken. We gaan van 1 tot 12. Best lastig, maar de meester is op velen van ons trots, omdat het (grotendeels) lukt. Op de grond ligt ook een rups met getallen van 1 t/m 12, dan kunnen we oefenen met tellen. Ook hebben we een bak met aarde en spaghetti staan. We doen net of het rupsen zijn. Die moeten we met een pincet pakken. Er zijn kleine en grote rupsen. Als we ze gepakt hebben, moeten we ze seriëren van klein naar groot. Tot slot natekenen. Dit vinden we erg leuk.

Ook wil de meester weer een moestuin maken. We zijn met z'n allen al begonnen met onkruid wieden. Zo kunnen we ook de beestjes in de tuin ontdekken. 

Sinds de opening van de scholen is juf Anne ook bij ons in de klas. Zij helpt de meester. Het fijne is dat ze bijna elke dag is. De meester zal haar vragen om zich via Schoudercom aan u voor te stellen.

Komende week gaan we weer nieuw leven in de tuin en klas ontdekken.