Ouderportaal

Excursie Superstraat groep 6-7

Excursie Superstraat groep 6-7

Op maandag 16 mei ging groep 6/7 op excursie naar “De Superstraat” in het Wereldmuseum in Rotterdam.

We werden hartelijk ontvangen door drie “bewoners” van de Superstraat. Het bleek een geheel nagebouwde straat waar bewoners van allerlei culturen wonen. Door verschillende interactieve opdrachten maakten de kinderen kennis met de populatie van een Superstraat. In deze straat gaan de bewoners goed met elkaar om. Dat de bewoners zulke fijne buren hebben is niet vanzelfsprekend. Wat belangrijk is om fijn te wonen is het hebben van begrip voor elkaar, oog hebben voor de ander, behulpzaam zijn en het goede voorbeeld geven. “Je krijgt wat je geeft”!

De kinderen hebben bekeken welke verschillende feesten er zijn. Ook hebben zij geleerd welke levensbeschouwingen er zijn en de tradities die daarbij horen. 

Bij al die verschillende levensstijlen horen ook verschillende ingrediënten. Figuurlijk gezien, maar ook letterlijk! Er werden zelfs boodschappen gedaan voor de buren. 

Alleen door elkaar te leren kennen, krijg je meer begrip voor elkaar en wordt je straat, galerij, flat of buurt super! “Liever een goede buur dan een verre vriend!”.