Ouderportaal

Excursie Wereldmuseum groep 6b

Excursie Wereldmuseum groep 6b

Eindelijk, na twee jaar kunnen we weer op pad!

Woensdag 18 mei ging onze reis naar de Superstraat van het Wereldmuseum in Rotterdam. Lekker met de bus! De kinderen verbaasden zich erover hoe de bus over de weg reed en grote draaien moesten maken om de bocht te nemen. Ook ging het gesprek over hoe duur zo'n bus wel zou zijn. Bijna 400.000 euro, zei de chauffeur. De kinderen vielen haast achterover van verbazing.

In het Wereldmuseum aangekomen gingen we in drie groepen de buren van de Superstraat helpen om een gezellig feest te organiseren. We gingen boodschappen doen, we gingen ingrediënten voor lekkere gerechten klaarleggen en we gingen helpen met het ontwerpen van de kleding voor het Zomercarnaval. Bij elke activiteit konden we nog iets extra's doen: dansen (ja!! de Tumba leren, waar Nhai-Jeely over vertelde in haar spreekbeurt over Curaçao! Wat een leuk toeval!). Filmpjes kijken van feesten in allerlei verschillende landen en ruiken aan verschillende kruiden en specerijen van de wereld. We hadden eigenlijk tijd te kort. De kinderen hadden zelf ook nog ideetjes om iets voor je buren te doen: voor het huisdier zorgen, op de baby passen en nog meer! 

Daarna teruglopen naar de bus. En wachten... en wachten... en spelletjes doen met de juf... en wachten. Eigenlijk hadden we best trek in onze lunch, maar gelukkig was de chauffeur ons niet vergeten en kwamen we laat, moe en hongerig weer aan op school.

Gelukkig is het fijne gevoel van de schoolreis blijven hangen! Op 30 juni mogen we weer! We hebben nu al zin! En dan gaan we lekker op de fiets....