Ouderportaal

Officiële afsluiting SUVIS-traject

Officiële afsluiting SUVIS-traject

Net vóór de zomervakantie is het omvangrijke SUVIS-traject officieel afgesloten. SUVIS is de afkorting van Speciale Uitkering voor Ventilatie In Scholen. In de onderwijslokalen zijn klimaatkasten gekomen. Deze werken volgens een zelfregulerend systeem waarbij vuile lucht van binnen naar buiten wordt geblazen en schone lucht van buiten naar binnen. Het systeem meet de CO2-waarde binnen het lokaal. Op het moment dat dit te hoog wordt gaat het systeem automatisch in werking, zodat er altijd gezonde lucht aanwezig is. Uit onderzoek is gebleken dat les krijgen in een fris, goed geventileerd klaslokaal belangrijk is voor de concentratie en de prestaties van leerlingen. Het systeem is overigens helemaal geluidloos.

Op de locatie Baarnhoeve zijn nieuwe toiletten aangebracht. Deze moeten nog worden voorzien van tussenschotten. Voor nu zijn er tijdelijke schotten gemaakt. De definitieve schotten worden rond de herfstvakantie verwacht.

Middelste foto van links naar rechts: 
Niek Barendregt (bestuurder van Stichting Un1ek), Eloy van Zanten (firma De Jong), Noor Smit (directeur IKC De Ark), Koen Kegel (wethouder).
(Foto: Arend van der Salm)

Derde foto:
Wethouder Koen Kegel op bezoek in een groep aan de Baarnhoeve. 
(Foto: Arend van der Salm)