Ouderportaal

Politie op bezoek in groep 3a/4a

Politie op bezoek in groep 3a/4a

Op het bord stond het woord: VERRASSING, maar wat was de verrassing????
Door een fluisterspelletje met de klas kwamen wij erachter: "De politie komt in de klas".
"Écht juf?" "Ja echt, er komen zo twee agenten in de klas". "Ik wil politieagent worden".

Wat was het gaaf! We mochten allemaal een vraag stellen aan de agenten en zij gingen hier antwoord op geven en nog veel meer leuke dingen vertellen. We hebben heel veel nieuwe woorden geleerd. Ze hebben ook allemaal spullen laten zien, dat was echt gaaf.

De politie had ook handboeien bij zich, deze gingen zij om doen bij Rosaly. Dat was best wel spannend voor haar. Maar ze heeft het wel gedaan en gelukkig kon ze haar handen er makkelijk uithalen.

De agenten waren met de politiebus gekomen en aan het einde van de les gingen we op het schoolplein kijken. Ze hadden de bus gewoon op het schoolplein gezet, dat mag de politie. We mochten in het busje zitten, een kogelvrijvest aan en een schild en stok vasthouden. Een supergrote verrassing kwam aan het einde het plein op rijden: Een politieagent op een motor. GAAAAF!!!

We mochten er allemaal opzitten, de zwaailichten mochten aan, de sirene hebben we gehoord en een paar kinderen mochten echt gas geven. Gelukkig stond de agent erbij en hield alles in de gaten. 

 Wist je dat....

- Een politieagent elk jaar een examen moet doen om te kijken of ze nog goed kunnen schieten en sterk genoeg zijn?

- Als je 1-1-2 belt, je de meldkamer in Rotterdam aan de lijn krijgt en dan kan vragen naar de politie, brandweer of ambulance?

- Als de sirenes/zwaailichten aan staan van de auto, dat zij door het rode licht mogen rijden? Dan moeten wij aan de kant gaan, zodat de politie erbij kan.

- Je ook het volgende nummer kan bellen als je hulp nodig hebt van de politie, maar het geen spoed is: 0900-8844?

- Wij dit een van de leukste dagen van dit schooljaar vonden? "Het was echt superduperleuk juf!"

Lieve "boefjes" van groep 3/4 wat hebben jullie goed geluisterd en veel geleerd.
Het was een SUPERDUPER leuke dag!