Ouderportaal

Thema Kinderboekenweek en nog veel meer in groep 1a/2a

Thema Kinderboekenweek en nog veel meer in groep 1a/2a

De herfst is begonnen! Vandaag had niemand in de groep meer een korte broek aan. De knutsels over de kikker heeft u als het goed is thuis gekregen. Een aantal opdrachten komen in het plakboek van uw kind. 

Deze week hebben we kunnen proeven van een snackpaprika. We hebben aandacht besteed aan wat er in je broodblik zit. Is het iets waar je van kunt groeien, of zit er iets in je trommel, dat je beter af te toe kunt eten/drinken?  Sommige kinderen vonden de paprika's heerlijk, anderen vonden het niet zo lekker. 

We werken deze periode over huizen. Hoe wordt een huis gebouwd, wie woont er bij jou in huis, op welk huisnummer woon jij?  We hebben geoefend met: Ik kan zelf de buurgetallen vinden. Een aantal kinderen weet hoe het spel: Kleuren en vormen-bingo gaat. 

Het thema van de Kinderboekenweek is: "Bij mij thuis". 

Vanmorgen bij de dansles hebben we een stukje dans geoefend van Kinderen voor Kinderen "Bij mij thuis".  Er werd heel goed gedanst! Volgende week is alweer de laatste dansles. 

Tussen de buien door zijn we naar buiten geweest. We bouwen tenten, zodat we lekker droog zitten en vieze schoenen, die blijven buiten :-) Ook ontdekken we slakken!