Ouderportaal

Verslag kinderraad UN1EK

Verslag kinderraad UN1EK

Verslag kinderraad Uniek 

Hoi, ik ben Irene en ik ben voor onze school naar de kinderraad van Uniek gegaan. 

Wat is dat nou weer? 

Onze school behoort tot de scholengroep Uniek. Uniek heeft ook een kinderraad elke school die in Uniek zit stuurt 1 of 2 kinderen. Je wordt op school opgehaald met een Uniekbusje. En daarna word je naar de locatie gebracht waar de kinderraad plaatsvindt. De 1e keer was dit in een pannenkoekenhuis de 2e keer in het Stadhuis. 

Wat doen jullie daar dan? 

We praten met elkaar over wat er beter zou kunnen. Bijv. de wc's, schoolpleinen of lessen. 

Oh, maar wat kan er dan beter? 


We hebben 't de laatste keer gehad over mediawijsheid. "Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de kinderen veilig kunnen internetten op school?". Hier op school werken we met het systeem Zuluconnect. Je opent je Chromebook komt bij een inlogscherm logt vervolgens in en als je ingelogd bent kan jouw leerkracht op zijn scherm meekijken op dat van jou! Superhandig zou je denken. Maar toch is dat niet zo want als je niet inlogt kan de leraar niet meekijken en jij kan dan gewoon google openen en internetten zonder dat de leerkracht dit doorheeft. Dit moet anders!  

Hoe moet het dan? 

Weten we helaas nog niet... 

Oké, hebben jullie nog wat bijzonders gedaan? 

We hebben ook bedacht dat er een les moet komen over Online pesten. Dit is een erg groot probleem ik heb zelf nog geen mobiel maar weet wel dat er erge dingen worden gezegd in de groepsapp. En daarom vinden wij dat er een speciale les moet komen waar we dat bespreken. Verder hebben we het nog gehad over gezond trakteren maar daar was iedereen het er mee eens dat je zelf moet kunnen kiezen wat je trakteert!  

Heb je nog wat te zeggen? 

Alleen dat ik het belangrijk vind dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op school. 
Bedankt voor de antwoorden. 

Graag gedaan.