Ouderportaal

Week 13 in groep 1b/2b

Week 13 in groep 1b/2b

We zijn de hele week al met Sinterklaas bezig. De meester merkt het wel, want we zijn behoorlijk zenuwachtig. Hij last zo nu en dan pauzes/rustmomenten in, om de rust een beetje te bewaren of terug te krijgen.

Met taal leren we deze week de beginklank "S" en "P". We begonnen de week met de "S". De meester liet diverse voorwerpen zien, die beginnen met een "S". Daarna mochten we zelf in de klas zoeken naar woorden met een "S". Met beeldende vorming moesten we een mozaïek maken van een boot. Groep 1 met stickers en groep 2 kon een mozaïek met figuurtjes naleggen van een voorbeeld. De golven van de zee konden we met wasco en verschillende schrijfpatronen maken. Het hele tafereel is erg leuk geworden. Bij de watertafel mogen we nu zelf bootjes maken. We krijgen een stuk aluminiumfolie en moeten die zo vouwen, dat het een bootje wordt. Met een rietje maken we de wind. Welk bootje in het snelst aan de overkant? Als dat is gelukt, kunnen we proberen om een kastanje in het bootje te leggen. Lukt het nu nog een keer?

Op dinsdag werd in het Sinterklaasjournaal de nieuwe naam van de stoomboot bekendgemaakt. Piet had voor ons bekertjes en een kan limonade achtergelaten. We hebben er heerlijk van gedronken.