Ouderportaal

Week 14 in groep 1b

Week 14 in groep 1b

Van Sinterklaas is niets meer te herkennen in de klas. Er staat inmiddels een kerstboom en een groot schilderij van Nijntjes kerststal hangt aan de muur. De meester heeft ook diverse lampen uitgeschakeld en de armituren met rood of groen crêpepapier afgeplakt. Zo is er een rustige kerstsfeer ontstaan.

De opdrachten die we doen zijn ook in kerstsfeer. We hebben het over de kerstboom gehad en waar die normaal groeit. Daarna moesten we de "eenzame kerstboom" tekenen en versieren.
De meester kan goed zien wie het leuk vindt om te tekenen en de leerlingen het niet leuk vinden en/of het lastig vinden. We hebben het ook over de kerstkaarten gehad. Dat het leuk is om te geven en om te krijgen. De hele school maakt kaarten voor de buurt. Wij zullen onze kaarten bij de opa's en de oma's van De Wouthof posten. Dit gaan we doen op de dag dat we de Kerstviering hebben.
Op de gang hebben we een huiskamer en een keuken waar we zelf een kerstboom mogen viersieren, kerstpakjes inpakken en kerstkransjes (klei) kunnen bakken. We vermaken ons daar prima.

Vlak voor we weekend gingen vieren hebben we met muziek "jingle bells", de Nederlandse versie, gedaan. We moesten tegen over elkaar gaan zitten en net doen of we in een arrenslee zaten. Ook kregen we muziekbelletjes. Tijdens het refrein mochten we daarmee gaan bellen. Wat hadden we een plezier zeg.