Ouderportaal

Week 2 in groep 1b/2b

Week 2 in groep 1b/2b

Deze week zijn we met rekenen begonnen met "meten". We mochten het proberen met onze handen. We maakten (net als een telefoon) onze handen zo vingers zo breed mogelijk. De meester en Yassine gingen dezelfde tafel opmeten. Het was gek, want de meester had minder handen nodig dan Yassine. Hoe kan dat nou? Daar hebben we het over gehad. Vervolgens mochten we zelf in de klas diverse objecten gaan meten. Erg leuk om te doen. 

Later in de week hebben we het over diverse vormen gehad: vierkant, driehoek, cirkel, rechthoek, ovaal. De meester had een puzzel van deze vormen. Iedereen kreeg een stukje en toen moesten we met elkaar gaan proberen de juiste figuren te maken.

Met beeldende vorming hebben we een verjaardagskalender gemaakt. Nu weten we wanneer ons eerste feestje in de klas is. We hebben een beertje in elkaar gezet. Niet met lijm of touw, maar met splitpennen. Die zijn nog wel lastig om te plaatsen.

Vrijdag hebben we voor het eerst onze gymschoenen aangetrokken. We zijn even in het speellokaal geweest voor een spelles. Met ballonnen hebben we diverse spelletjes gedaan.