Ouderportaal

Week 26 in groep 1b/2b

Week 26 in groep 1b/2b

Deze week is ons nieuwe thema begonnen: "Kunst in de klas". De komende week gaan we werken aan verschillende kleuren en het verschil tussen lichte en donkere kleuren. Ook gaan we een aantal schilders behandelen.

We beginnen met Johannes Vermeer. De meester heeft het boekje "Nijntje vs Vermeer" voorgelezen. Uit dit boekje gaan we "Het meisje met de parel" maken. Eerst het meisje met lichte kleuren schilderen en daarna de donkere achtergrond. We krijgen voor beide opdrachten de kleuren wit, blauw, rood en geel, om te mengen tot mooie lichte en later donkere kleuren. Ook hebben we een lijst voor het schilderij gemaakt. We mochten goud- of zilverpapier knippen of scheuren. Dit moesten we op een A3-vel plakken. Zo krijgen we een mooie lijst. Dit was weer een goede scheur en/of knip-oefening.

Ook hebben we het gehad over Mondriaan. De schilderijen mogen we op de gang namaken van gekleurde blokjes. De meester is wel streng. Elk vakje mag maar één kleur krijgen (wit, rood, geel of blauw). Als de opdracht af is, maakt de meester er een foto van en worden de schilderijen opgehangen.

Met rekenen hebben we het de afgelopen weken al over spiegelen gehad. Dat mogen we nu ook gaan doen. Met gekleurde logiblocks. We doen het samen. Eén persoon mag in een vak een aantal blokken neerleggen. Als dat is gebeurd, leggen we er een spiegel tegenaan. We zien dan in de spiegel wat we aan de andere kant moeten neerleggen. Dit moeten we ook doen. Zo komen er twee gelijke mozaïeken te liggen.