Ouderportaal

Week 34 in groep 1b

Week 34 in groep 1b

Met beeldende vorming gaan we verder met de pootjes van de giraf. Nog niet iedereen is klaar. Ook gaan we met de vaderdagcadeaus (ook voor sommige oma's, opa's, broers) beginnen. Wat we gaan doen is natuurlijk een verrassing, maar we zijn enthousiast begonnen. Ook komen de rapporten er weer aan. Vanaf 20 juni zijn de gesprekken. Voor het rapport gaan we een tekening van onszelf maken. Nu met ons lievelingsdier. De meester heeft gezegd dat we goed in de spiegel moeten kijken en dan pas mogen tekenen. Hij wil geen groene haren, blauwe gezichten en roze ogen zien. Het is best lastig om jezelf te tekenen. Het resultaat ziet u in het rapport.

Met rekenen gaan we met tabellen werken. Allereerst met het aantal jongetjes, meisjes en afwezigen in de klas. Elk blokje telt voor een leerling. Als alle blokjes zijn opgestapeld, dan kunnen we zien welk stapeltje het hoogste is. Een dag later doen we dit met dieren. We moeten ze eerst sorteren en ordenen, dan voor elk diertje een blokje stapelen. Tot slot moeten we het aantal blokjes in een tabel tekenen. We doen dit door kruisjes te zetten. U zult de tabellen thuis wel zien. We vinden dit leuk om te doen.

Met juf Anne mochten we weer dansen. Aan het eind van de les was er een "stoplichtdans". We moesten goed luisteren naar de muziek. Als de juf de muziek stil ging zetten, moesten we als een standbeeld gaan staan. Als het niet lukte was je af en mocht je gaan zitten. Dit is een leuk spelletje aan het einde van de les.