Ouderportaal

Week 4 in groep 1b/2b

Week 4 in groep 1b/2b

Deze week is ons nieuwe thema "Bij mij thuis" begonnen. We verweven dit thema nog in de gouden weken. We zijn nog steeds bezig om te proberen de leukste klas van De Ark te worden.

Op woensdag had de meester een grote kartonnen doos meegenomen. Er werd aan ons gevraagd wat we met deze grote doos zouden kunnen doen. Er werden mooie suggesties gedaan. Het zou een auto kunnen zijn, een scooter, een bus, een garage en een huis. Alles hebben we geprobeerd. We hebben besloten dat het een huis werd. Wat zou er allemaal dan moeten gebeuren, voordat het een echt huis is? Een dak, een deur een raam, een bed, een keuken. Bijna alles kwam voorbij. Nu staat de doos in de bouwhoek en mogen we ermee spelen.

Met beeldende vorming gaan we een straat maken. Van vouwblaadjes leren we een huis maken. Het is lastig om de puntjes goed op elkaar te krijgen, zodat het huis de juiste vormen krijgt (vierkant, rechthoek, en driehoek). Groep 2 moet ook de juiste buurgetallen opschrijven op de huizen. Dit gaat bij sommige kinderen al erg goed.