Ouderportaal

Week 5 in groep 1b

Week 5 in groep 1b

De week begon met de opening van ons nieuwe thema over de Kinderboekenweek.
U heeft hier al eerder over kunnen lezen. Wat was het een leuk feestje! Inmiddels hebben we ook al redelijk wat favoriete boeken voor onze thematafel binnen. De meester heeft er al verschillende voorgelezen.

De woordenschatlessen gaan over boeken; soorten boeken, de rug, het ezelsoor, de rug, de voorkant, de achterkant, de bovenkant vd bladzijde, de onderkant vd bladzijde, de boekenplank en nog veel meer. Je kan zoveel met boeken. Vooral dat lezen fijn is. Er zijn ook kinderen met ouders gestart met het project DIGI-taal waarin je vanuit de gemeente (Minters) een ipad te leen krijgt en je samen de Nederlandse taal (beter) kunt leren begrijpen.

Met beeldende vorming hebben we een boekenplank geknipt en geplakt. We moesten onderaan de boekenplank plakken en daarop moesten de boeken van groot naar klein op de plank komen staan. De boeken mochten niet door de lucht zweven. Dat was soms lastig, maar het zijn mooie creaties geworden. De huizenhoek is een bibliotheek geworden. Met ons eigen biebpasje kunnen we boeken scannen en bij elkaar boeken lenen. Dat vinden we erg leuk om te doen.

Donderdag was juf Fleur er voor het eerst. Dat was gezellig. Jammer dat ze tijdens de lunch alweer weg moest. Op vrijdag kwam er een mevrouw van de echte bibliotheek om ons over de bibliotheek te vertellen en een boek voor te lezen. Dat vonden we erg leuk.