Ouderportaal

Week 8 in groep 1b

Week 8 in groep 1b

Op maandag mochten we elkaar vertellen wat we tijdens de vakantie hadden gedaan. Dit blijft altijd leuk. De eerste beren zijn al meegenomen, wat konden we lekker knuffelen. De beren zullen straks in de grot komen, zodat we er mee kunnen spelen.

De komende maandagen beginnen we met een muziekles van juf Arianne. Behalve zingen, zullen we ook kennismaken met diverse muziekinstrumenten. Het nieuwe thema is: "Wij gaan op berenjacht". We zullen gaan werken over het boek van schrijver Michael Rosen. We gaan door lang, wuivend gras, een kolkende rivier, een zwiepende sneeuwstorm en tenslotte een donkere grot in. We doen het boek ook vaak in het engels. Wat een prachtig avontuur. (zie hier voor link).

Ook werken we aan de herfst. Vooral het veranderen van kleuren is een mooi fenomeen. We krijgen tijdens de beeldende vormingles drie kleuren (blauw, rood en geel) verf en mogen experimenteren met het maken van nieuwe kleuren. Daarmee verven we blaadjes op een A4-tje. Uiteindelijk maken we daar een dekbed van, voor het gezin uit de berenjacht.

We hebben ook een leuke herfsttafel met spulletjes die we zelf hebben meegenomen. Daar doen we allerlei rekenopdrachten.

De week sloten we af met een muziekles waarbij de meester ons liet experimenteren met muziekinstrumenten.